Istoric Personalități Muzee Case memoriale Statui și busturi Biserici și mănăstiri
Hoteluri Hosteluri Pensiuni Campinguri Altele
Restaurante şi Cafenele
Grădina zoologică Teatru Cinematograf Centru Spa Parcuri Cluburi Cazinouri
Căi de acces: Rutiere Feroviare

Bârlad: Gări Autogări Taxi Închirieri auto

Județ: Gări Autogări Taxi Închirieri auto
Prefectură Consiliul Județean Primării Servicii deconcentrate
Spitale Cabinete individuale Farmacii Saloane de înfrumusețare
Creșe Grădinițe Grădinițe private Școli Licee Învățământ superior
Centre de informare turistică Agenții de turism
Biblioteca

Biblioteca Stroe S. Belloescu

Adresa : Bulevardul Republicii Nr. 149
Telefon : +40235 41101
E-mail : bstroes.belloescu@yahoo.com

Biblioteca

Biblioteca Municipală Bârlad, poartă același nume, de Casa Naţională “Stroe S. Belloescu”, așa cum a fost dăruită în anul 1909 de fondatorul Stroe Belloescu (1838 – 1912)- profesor, omul politic și filantrop . Imobilul se află în orașul Bârlad , pe strada Republicii și se remarcă prin stilul arhitectural neoromânesc, fiind opera arhitectului C.A. Harjeu. Donatorul a stabilit, ca sarcină, în scopul asigurării unei funcționări îndelungate a instituției, în beneficiul tuturor iubitorilor de cultură, ca administrația publică locală „să întrețină și să îngrijească de acest așezământ. Acest așezământ nu va putea servi decât numai ca bibliotecă publică, pinacotecă și muzeu„. Pe parcursul funcționării acestui locaș de cultură, foarte iubit de bărlădeni, aici a fost mai mult decat o bibliotecă, a fost chiar și o pinacotecă și este incă locul de studiu preferat al multor oameni de cultură. În prezent, biblioteca găzduiește un fond de carte impresionant, valoros si organizat știintific, o foarte frumoasă sală de studiu în stil classic.

(trafic pe pagină)

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro