Istoric Personalități Muzee Case memoriale Statui și busturi Biserici și mănăstiri
Hoteluri Hosteluri Pensiuni Campinguri Altele
Restaurante şi Cafenele
Grădina zoologică Teatru Cinematograf Centru Spa Parcuri Cluburi Cazinouri
Căi de acces: Rutiere Feroviare

Bârlad: Gări Autogări Taxi Închirieri auto

Județ: Gări Autogări Taxi Închirieri auto
Prefectură Consiliul Județean Primării Servicii deconcentrate
Spitale Cabinete individuale Farmacii Saloane de înfrumusețare
Creșe Grădinițe Grădinițe private Școli Licee Învățământ superior
Centre de informare turistică Agenții de turism
45000572_2242672186009901_2657969704022310912_n

BIENALA INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ CONTEMPORANĂ „NICOLAE TONITZA”, ediția a II-a, 4-30 noiembrie 2018

Marea Unire, de la 1 decembrie 1918 reprezintă, fără îndoială, rezultatul luptei și a aspirațiilor seculare a acestui popor atât de încercat, care și-a trăit și scris istoria în acest spațiu binecuvântat de Dumnezeu. O dată cu acest important eveniment România intra în concertul marilor națiuni europene moderne.
Centenarul, pe care îl marcăm în acest an, având printre altele și rolul de a conștientiza eforturile, sacrificiile și talentul pus la temelia construcției naționale, de către cetățeni români de toate etniile, care au ilustrat cultura și spiritualitatea națională.
În anul 1918, poporul român și-a trăit „ora lui astrală”, iar Lucian Blaga, copleșit, a scris Poemele luminii, în care spunea – ne strângeam la un loc, în chip oficial, cu acte în regulă, nu după „un veac de singurătate”, ci după milenii de lupte și suferințe. Pentru a intra în al doilea veac de unitate, ne vor trebui energii noi, iar acestea se cuvin trezite, impulsionate, împrospătate tocmai de sărbătoarea pe care o pregătim și care se va desfășura pe parcursul unui întreg an.
Anul Centenarului, 2018, trebuie să devină astfel un moment al sărbătorii, al bucuriei și al respectului față de tot ceea ce s-a întâmplat în cei 100 de ani de unitate, precum și în cele două milenii de luptă pentru atingerea dezideratului privind unitatea, dar și un moment al trasării unor căi noi în devenirea noastră ca indivizi și națiune.
Lumea artelor și a muzeelor pot și ele să-și aducă contribuție la marcarea, așa cum se cuvine, a tot ceea ce s-a întâmplat în o sută de ani de istorie și să contribuie la creionarea a ceea ce dorim să ni se întâmple în viitor.
Pornind de la aceste realități și deziderate istorice Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad împreună cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Consiliul Județean Vaslui, Primăria Municipiului Bârlad, Consiliul Local Bârlad și Uniunea Artiștilor Plastici din România vă invită să vizionați expoziția – concurs BIENALA INTERNATIONALĂ DE ARTĂ CONTEMPORANĂ „NICOLAE TONITZA” cu tema: NAȚIUNE-IDENTITATE-INTEGRITATE-CORPORALITATE. 


Expoziția este organizată pe două secțiuni, respectiv o secțiune de pictură și una de grafică, care vor cuprinde peste 120 de lucrări provenite din 27 de țări, de pe trei continente (America, Asia, Europa). În urma jurizării două din lucrări, respectiv o lucrare de pictură și una de grafică vor fi premiate cu sume importante de bani oferite de Primăria și Consiliul Local Bârlad, Asociația Constantin Hamangiu și un grup de investitori. De asemenea va fi oferit și un premiu pentru cea mai bună lucrare a unui tânăr artist.
Publicul iubitor de artă va avea privilegiul de a viziona lucrarea DANS L’ ATELIER, OU PEINTRE, ET MODELE EXAMINANT SON PORTRAIT. 1965, provenită din colecția domnului George Șerban, colecționar de artă și semnată de PABLO PICASSO, unul din cei mai mari pictori ai lumii.
Vernisarea expoziției va fi realizată de cunoscutul critic de artă și curator MIHAI PLĂMĂDEALĂ și va avea loc duminică 4 noiembrie 2018, ora 11.00 la sediul central al muzeului.

Organizatori
Dr. Mircea Mamalaucă
Dr. Răzvan Constantin Caratănase

(trafic pe pagină)

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro