Istoric Personalități Muzee Case memoriale Statui și busturi Biserici și mănăstiri
Hoteluri Hosteluri Pensiuni Campinguri Altele
Restaurante şi Cafenele
Grădina zoologică Teatru Cinematograf Centru Spa Parcuri Cluburi Cazinouri
Căi de acces: Rutiere Feroviare

Bârlad: Gări Autogări Taxi Închirieri auto

Județ: Gări Autogări Taxi Închirieri auto
Prefectură Consiliul Județean Primării Servicii deconcentrate
Spitale Cabinete individuale Farmacii Saloane de înfrumusețare
Creșe Grădinițe Grădinițe private Școli Licee Învățământ superior
Centre de informare turistică Agenții de turism
Biserica de lemn Sfântul Nicolae

Biserica de lemn Sfântul Nicolae

În satul Cetățuia, comuna Puiești este una dintre cele mai vechi biserici din eparhia Husilor numită, Biserica de lemn Sfantul Nicolae, care iși păstrează încă aspectul initial.Biserica de lemn Sfântul Nicolae

În secolul al- XVI-lea, călgării de la mânăstirea Neanț, au construit această biserică în satul Cetățuia , atunci numt Strâmba. In 1751 bisericii i-a fost adaugat turnul-clopotnita, care a fost eliminat in secolul al-XIX-lea, biserica revenind la stadiul initial. Este considerată biserica fortificată datorită deschiderilor foarte mici, acoperite cu obloane. Lacașul de cult deține o valoroasă operă de artă plastică: iconostasul, datat 1670, bogat în ornamente și motive vegetale și florare, cu fonduri și aureole în relief, ce încadrează icoanele pictate în tehnica tempera pe lemn. Biserica de lemn Sfantul Nicolae din Cetatuia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

(trafic pe pagină)

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro