Istoric Personalități Muzee Case memoriale Statui și busturi Biserici și mănăstiri
Hoteluri Hosteluri Pensiuni Campinguri Altele
Restaurante şi Cafenele
Grădina zoologică Teatru Cinematograf Centru Spa Parcuri Cluburi Cazinouri
Căi de acces: Rutiere Feroviare

Bârlad: Gări Autogări Taxi Închirieri auto

Județ: Gări Autogări Taxi Închirieri auto
Prefectură Consiliul Județean Primării Servicii deconcentrate
Spitale Cabinete individuale Farmacii Saloane de înfrumusețare
Creșe Grădinițe Grădinițe private Școli Licee Învățământ superior
Centre de informare turistică Agenții de turism
Sf Ilie

Biserica Sfântul Ilie

În piața centrală a orașului Bârlad se află Biserica Sfântul Ilie. Ea a fost construită de breasla blănarilor între anii 1859 – 1869.

Sf Ilie

Lăcașul a fost ridicat în locul unei alte biserici de lemn, construie între anii 1794 – 1795, care a fost distrusă complet într-un incendiu. Unicitatea acestei biserici este data de arhitectura identică cu cea a Catedralei din Belgrad. Pe cele doua abside laterale ale bisericii sunt doua frontoane si unul pe pridvor, la intrare, sprijinite pe cate patru coloane ionice, inalte de peste 8 m. Pictura bisericii, facuta in ulei, s-a realizat mai tarziu, la sfarsitul secolului al XIX-lea, fiind refacuta de mai multe ori de-a lungul timpului.

(trafic pe pagină)

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro