Istoric Personalități Muzee Case memoriale Statui și busturi Biserici și mănăstiri
Hoteluri Hosteluri Pensiuni Campinguri Altele
Restaurante şi Cafenele
Grădina zoologică Teatru Cinematograf Centru Spa Parcuri Cluburi Cazinouri
Căi de acces: Rutiere Feroviare

Bârlad: Gări Autogări Taxi Închirieri auto

Județ: Gări Autogări Taxi Închirieri auto
Prefectură Consiliul Județean Primării Servicii deconcentrate
Spitale Cabinete individuale Farmacii Saloane de înfrumusețare
Creșe Grădinițe Grădinițe private Școli Licee Învățământ superior
Centre de informare turistică Agenții de turism

Cinema, Mon Amour

Sâmbătă, 30  septembrie, de la ora 12.00, în cadrul programului KineDok powered  by One  World Romania, ediția a-3-a, Muzeul ”Vasile Pârvan” vă invită să urmăriți  documentarul românesc Cinema, Mon Amour”, în regia lui Alexandru Belc, proiecție ce va fi urmată de o discuție în prezența protagonistului filmului, Victor Purice – managerul cinematografului Dacia Panoramic din Piatra Neamț, fost operator proiecționist și cinefil împătimit.

Cândva mândria națiunii, cinematografele României au fost acum abandonate și uitate de toată lumea. Dacă la începutul anilor ’90 în țară funcționau mai mult de 400 de săli de cinema, în ziua de azi există mai puțin de 30. Totuși, aceste locuri sunt încă pline de viață, iubire și pasiune pentru cinema. „Cinema, Mon Amour” prezintă povestea lui Victor Purice – manager, fost operator proiecționist și cinefil împătimit, și a celor două angajate ale sale, Cornelia și Lorena, în lupta lor zilnică de a păstra în viață cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț. Trăind în „epoca de aur” a cinematografiei, Victor visează să readucă zilele de glorie, dar se străduiește din răsputeri să țină pasul cu noua și cruda realitate. Într-un cinematograf  lipsit de încălzire, care se degradează pe zi ce trece, fără niciun ajutor din partea statului care deține clădirea, această bătălie seamănă cu cea a lui Don Quijote. Deși familia lui Victor trăiește în Italia de mai bine de opt ani, acesta refuză să li se alăture deoarece nu se poate despărți de locul unde și-a petrecut cea mai mare parte a vieții. Este convins că în momentul în care va pleca, cinematograful va fi închis și va înfrunta același destin ca majoritatea cinematografelor din România.

afis Cinema

 

 

(trafic pe pagină)

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro