Istoric Personalități Muzee Case memoriale Statui și busturi Biserici și mănăstiri
Hoteluri Hosteluri Pensiuni Campinguri Altele
Restaurante şi Cafenele
Grădina zoologică Teatru Cinematograf Centru Spa Parcuri Cluburi Cazinouri
Căi de acces: Rutiere Feroviare

Bârlad: Gări Autogări Taxi Închirieri auto

Județ: Gări Autogări Taxi Închirieri auto
Prefectură Consiliul Județean Primării Servicii deconcentrate
Spitale Cabinete individuale Farmacii Saloane de înfrumusețare
Creșe Grădinițe Grădinițe private Școli Licee Învățământ superior
Centre de informare turistică Agenții de turism
Afis expo 4 martie 2023

„Descoperiri arheologice recente: Situl 3 – Varianta Ocolitoare Bacău”

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad are deosebita plăcere de a găzdui în perioada 4 martie – 30 aprilie 2023 o nouă expoziție cu tematică arheologică: „Descoperiri arheologice recente: Situl 3 – Varianta Ocolitoare Bacău”

Cercetările arheologice pe Varianta Ocolitoare a orașului Bacău au debutat în anul 2016 și au constat în trasarea a peste 400 de secțiuni arheologice de sondaj pe o suprafață de aproximativ 30 Km.  În urma diagnosticului arheologic au fost identificate 7 situri care mai apoi au fost cercetate de către specialiștii în domeniu.

Situl arheologic numărul 3 a fost identificat pe Varianta Ocolitoare Bacău, pe teritoriul administrativ al localității Săucești, comuna Săucești. Suprafata pe care s-au desfășurat cercetările fiind de aproximativ 12.975 mp.

Pe baza materialelor arheologice identificate atât în urma diagnosticului intruziv, cât și a cercetărilor de suprafață întreprinse cu ocazia efectuării acestuia, s-a constatat că Situl 3 de pe Varianta Ocolitoare Bacău conține elemente  din epoca bronzului, prima epocă a fierului și din secolele III-II a. Chr., precum și artefacte datate în perioada medievală și modernă. Cu toate că descoperirile indică un sit cu locuiri din epocile menționate, se poate afirma că există probabilitatea ca activitatea umană mai intensă să fi fost atribuită celei de-a doua epoci a fierului.

Sâmbătă, 4 martie 2023, ora 11:00, vă invităm să participați la vernisajul expoziției organizat la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad. Invitații noștri sunt dr. Lăcrămioara Istina și dr. Dănuț Prisecaru de la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău.

Adrese la care se pot obține mai multe informații:

email: muzeuparvan@gmail.com

http://www.muzeulparvan.ro/

http://www.youtube.com/c/MuzeulVasileParvan

https://www.facebook.com/muzeul.vasileparvan

Parteneri media: media TRUST România; Jurnal FM; Media TV; Bârlad Online; Vremea Nouă; Bârlad Value Center.

 

Organizator: muzeograf Adrian-Ionuț Gîlea

Invitatie expo 4 martie 2023_f

Invitatie expo 4 martie 2023_v

Afis expo 4 martie 2023

(trafic pe pagină)

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro