Istoric Personalități Muzee Case memoriale Statui și busturi Biserici și mănăstiri
Hoteluri Hosteluri Pensiuni Campinguri Altele
Restaurante şi Cafenele
Grădina zoologică Teatru Cinematograf Centru Spa Parcuri Cluburi Cazinouri
Căi de acces: Rutiere Feroviare

Bârlad: Gări Autogări Taxi Închirieri auto

Județ: Gări Autogări Taxi Închirieri auto
Prefectură Consiliul Județean Primării Servicii deconcentrate
Spitale Cabinete individuale Farmacii Saloane de înfrumusețare
Creșe Grădinițe Grădinițe private Școli Licee Învățământ superior
Centre de informare turistică Agenții de turism
Expozitie Amintiri din copilarie-final-01.04.2019_001

EXPOZIȚIA „AMINTIRI DIN COPILĂRIE”

La ceas aniversar, Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad, în colaborare cu Asociația „Muzeul Jucăriilor” din București și Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” din Bârlad, vă invită sâmbătă, 6 aprilie 2019, ora 11:00, la expoziția temporară „Amintiri din copilărie”, dedicată împlinirii a 105 ani de la înființarea instituției noastre. Împrumutând titlul celei mai frumoase cărți a îndrăgitului scriitor Ion Creangă, expoziția propune publicului bârlădean, o colecție impresionantă de cărți și reviste pentru copii, publicate între anii 1930-1990. Vor fi expuse, în premieră, periodicele Universul Copiilor, Licurici, Cravata Roșie, Cutezătorii, Arici Pogonici, Luminița, Șoimii Patriei, Dimineața Copiilor, piese pop-up, ilustrate, benzi desenate, volume de poezii și povești scrise de autori români și străini, basme nemuritoare și personaje simbol, ghicitori, cărți de colorat, calendare de buzunar cu reviste pentru copii și edituri, adevărate comori scrise, publicate în perioada interbelică și comunistă, din colecția Asociației „Muzeul Jucăriilor”.

Pasionați și iubitori de jucării, jocuri, desene, cărți, reviste și alte tipărituri, colecționarii ing. Cristian Dumitru și fratele său, Mihai Dumitru, și-au creat propriul univers al copilăriei colecționând numeroase piese cu caracter ludic pe care le expun unui public cât mai larg. Astfel, bârlădenii, de la mic la mare, vor putea admira, timp de o lună, o multitudine de publicații care evocă o lume feerică, caracterizată prin joc, bucurie și culoare, în care predomină întâmplările haioase și aventurile pline de vitejie. Cei mici se vor putea întâlni cu Pinocchio, Dănilă Prepeleac, Făt Frumos, Păcală, Albă ca Zăpada, Scufița Roșie, Cenușăreasa și alte personaje preferate, printr-o călătorie în tărâmul basmelor. Cei mari vor avea ocazia de a retrăi propria copilărie, printr-o incursiune în universul cărților, unde vor redescoperi poveștile care le-au marcat anii tinereții, împărtășind reciproc amintiri, trăiri, sentimente și experiențe.

Activitatea va fi animată de un moment poetic realizat de copiii de la Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” din Bârlad, clasele a III-a și a IV-a, coordonați de bibliotecar Jidănașu Manuela și de un recital muzical susținut de Grupul „ECOU” din care fac parte Bejinariu Bianca, Botaș Claudia și Mereuță Fabian, îndrumați de profesor Cornel Pleșu.

Evenimentul are ca scop apropierea publicului de cultura scrisă prin cultivarea conduitei pozitive spre carte și literatură și nu în ultimul rând, promovarea lecturii în rândul cititorilor.

,,Ca să fie opere de artă, scrierile pentru copii şi tineri, trebuie să intereseze și pe oamenii maturi și instruiți. Copilăria nu dispare niciodată din noi, ea constituie izvorul permanent din care decurg toate meandrele vieţii noastre.” G. Călinescu

Vernisajul expoziției va avea loc la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan”, Bârlad, iar accesul publicului va fi gratuit.

Vă așteptăm cu drag!

Organizator: Valentina Fornea, bibliotecar al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad

(trafic pe pagină)

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro