Istoric Personalități Muzee Case memoriale Statui și busturi Biserici și mănăstiri
Hoteluri Hosteluri Pensiuni Campinguri Altele
Restaurante şi Cafenele
Grădina zoologică Teatru Cinematograf Centru Spa Parcuri Cluburi Cazinouri
Căi de acces: Rutiere Feroviare

Bârlad: Gări Autogări Taxi Închirieri auto

Județ: Gări Autogări Taxi Închirieri auto
Prefectură Consiliul Județean Primării Servicii deconcentrate
Spitale Cabinete individuale Farmacii Saloane de înfrumusețare
Creșe Grădinițe Grădinițe private Școli Licee Învățământ superior
Centre de informare turistică Agenții de turism

Gheorghe Gheorghiu-Dej

220px-Gheorghe_Gheorghiu-Dej1

Gheorghe Gheorghiu-Dej s-a născut  la 8 noiembrie 1901 în orașul Bârlad, într-o familie de muncitori. După terminarea școlii primare va învăța meseria de electrician.

Gheorghe Gheorghiu-Dej este al doilea fiu pe care Bârladul l-a avut în fruntea statului român. Fiu devotat al clasei muncitoare și al poporului român, unul din conducătorii de frunte ai Partidului Comunist Român, militant revoluționar e seamă al mișcării comuniste și muncitorești internaționale.

Numele lui Gheorghiu-Dej rămâne memorabil  în istoria poporului român, datorită faptelor prin care a slujit la realizarea celor mai nobile idealuri umane din România.

În 1930 a intrat în rândurile Partidului Comunist Român. Este arestat între martie 1933 si august 1944, ca urmare a rolului jucat în organizarea grevei  generale a petroliștilor și feroviarilor.

Moare la 19 martie 1965.

(trafic pe pagină)

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro