Istoric Personalități Muzee Case memoriale Statui și busturi Biserici și mănăstiri
Hoteluri Hosteluri Pensiuni Campinguri Altele
Restaurante şi Cafenele
Grădina zoologică Teatru Cinematograf Centru Spa Parcuri Cluburi Cazinouri
Căi de acces: Rutiere Feroviare

Bârlad: Gări Autogări Taxi Închirieri auto

Județ: Gări Autogări Taxi Închirieri auto
Prefectură Consiliul Județean Primării Servicii deconcentrate
Spitale Cabinete individuale Farmacii Saloane de înfrumusețare
Creșe Grădinițe Grădinițe private Școli Licee Învățământ superior
Centre de informare turistică Agenții de turism
grajdeni

Mânăstirea Grăjdeni

Mănăstirea Grăjdeni cu hramul „Sfânta Treime” (a doua zi după Rusalii) și „Sfântul Nicolae” (6 decembrie), a fost construită de Petru Rareș între 1533 – 1540 .
grajdeni

Este situată la 15 km sud-est de oraşul Bârlad, pe şoseaua Bârlad-Tg. Bujor-Galaţi, din Trestiana, ramificaţie stânga Fruntişeni. Din Bârlad până la intersecţie sunt 3 km, iar de aici la mănăstire 12 km. Drumul pietruit şerpuieşte printre dealuri şi poieni, însoţit din când în când de un pârâiaş. După circa 5,5 km la intersecţia Trestiana, privind în faţă, se văd casele satului Fruntişeni. Din acest punct drumul se bifurcă: înainte Fruntişeni, la dreapta Grăjdeni. Trecând de centrul satului se merge spre mănăstire; pe timp ploios drumul este înnămolit, greu de parcurs chiar şi pe jos. Drumeţul scapă de acest supliciu dacă urcă dealul spre mănăstire pe pajişte. Aşezământul este construit într-o poiană a platoului unui deal, la 1 km de sat. De pe acest platou, dacă privim în vale, peste vârfurile copacilor, zărim casele satului. La est şi sud-vest de mănăstire sunt dealuri acoperite cu păduri de foioase.

(trafic pe pagină)

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro