Istoric Personalități Muzee Case memoriale Statui și busturi Biserici și mănăstiri
Hoteluri Hosteluri Pensiuni Campinguri Altele
Restaurante şi Cafenele
Grădina zoologică Teatru Cinematograf Centru Spa Parcuri Cluburi Cazinouri
Căi de acces: Rutiere Feroviare

Bârlad: Gări Autogări Taxi Închirieri auto

Județ: Gări Autogări Taxi Închirieri auto
Prefectură Consiliul Județean Primării Servicii deconcentrate
Spitale Cabinete individuale Farmacii Saloane de înfrumusețare
Creșe Grădinițe Grădinițe private Școli Licee Învățământ superior
Centre de informare turistică Agenții de turism
afis_31_martie

SALONULUI INTERNAȚIONAL DE ARTĂ

O inițiativă generoasă a pictorului bârlădean Antonio Romeo Pălie, susținută îndeaproape de Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad și Casa de Cultură a Sindicatelor „George Tutoveanu” din localitate, se va materializa prin organizarea SALONULUI INTERNAȚIONAL DE ARTĂ, organizat sub genericul – MISTER și CULOARE. Vor expune cinci importanți pictori, membrii U.A.P. Galați și U.A.P. Republica Moldova. Este vorba de artiștii Liviu Hîncu – Rep. Moldova, Jana Andreescu și Gh. Andreescu din Galați, Mihai Olteanu din Roman și evident inițiatorul acestui eveniment. Participanții sunt pictori consacrați, care în decursul carierei lor, au participat la numeroase expoziții personale sau de grup găzduite de muzee și galerii de artă, din țară și străinătate. Amintim orașele Ploiești, Plopeni, București, Iași, Roman, Vaslui, Sinaia, Galați, dar și dincolo de granițe în Dubai, Cehia, Polonia, Italia. Particularitățile SALONULUI sunt date de faptul că toate lucrările sunt rodul participării artiștilor la tabere de creație, din anul 2018, respectiv de la Cacica, Plopeni, Cavnic, Cheile Vilișoareai – Castelul Cavalerilor din Aiud, dar și că acesta va fi găzduită în două spații respectiv la muzeu în sala „Vasile Palade” și Casa de Cultură a Sindicatelor „George Tutoveanu”,  în sala de expoziție.

Tematicile abordate se evidențiază prin culoare, formă și mesaj alcătuind un întreg compozițional raportat și legat strict de momentul creației.

Vernisajul va avea loc duminică, 31 martie 2019, orele 11.30, la sediul central al muzeului, fiind susținut de prof. Gh. Andreescu. Expoziția va  fi deschisă publicului până pe data de 3 mai a. c.

Organizatori

Mircea Mamalaucă, prof. Nelu Simion, prof. Antonio Romeo Pălie.

afis_31_martie

(trafic pe pagină)

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro