Istoric Personalități Muzee Case memoriale Statui și busturi Biserici și mănăstiri
Hoteluri Hosteluri Pensiuni Campinguri Altele
Restaurante şi Cafenele
Grădina zoologică Teatru Cinematograf Centru Spa Parcuri Cluburi Cazinouri
Căi de acces: Rutiere Feroviare

Bârlad: Gări Autogări Taxi Închirieri auto

Județ: Gări Autogări Taxi Închirieri auto
Prefectură Consiliul Județean Primării Servicii deconcentrate
Spitale Cabinete individuale Farmacii Saloane de înfrumusețare
Creșe Grădinițe Grădinițe private Școli Licee Învățământ superior
Centre de informare turistică Agenții de turism
SC 1

Școala Iorgu Radu

Înființarea unui liceu de fete devenise o necesitate obiectivã dupã primul rãzboi mondial în orașul Bârlad, oraș cu o intensã viațã culturalã și apreciat de George Cãlinescu ca fiind un adevãrat “Weimar” al

SC 1

Moldovei. Construcția localului începutã în anul 1925 a fost parțial terminatã în 1928, inaugurarea noului imobil având loc într-un cadru sãrbãtoresc la 11 octombrie 1936, tot în aceeași zi având loc și deschiderea festivã a internatului cu denumirea “Dr. C. Angelescu”.Odatã cu trecerea timpului, Liceul de fete „Iorgu Radu” din Bârlad a cunoscut o serie de transformãri: de la liceu de fete s-a trecut la forma de școalã elementarã de 7 ani și Liceu de fete (1948) pânã la transferarea tuturor elevilor de liceu în cadrul Complexului școlar inaugurat în 1958. Se viziteaza doar pe exterior.

(trafic pe pagină)

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro