Istoric Personalități Muzee Case memoriale Statui și busturi Biserici și mănăstiri
Hoteluri Hosteluri Pensiuni Campinguri Altele
Restaurante şi Cafenele
Grădina zoologică Teatru Cinematograf Centru Spa Parcuri Cluburi Cazinouri
Căi de acces: Rutiere Feroviare

Bârlad: Gări Autogări Taxi Închirieri auto

Județ: Gări Autogări Taxi Închirieri auto
Prefectură Consiliul Județean Primării Servicii deconcentrate
Spitale Cabinete individuale Farmacii Saloane de înfrumusețare
Creșe Grădinițe Grădinițe private Școli Licee Învățământ superior
Centre de informare turistică Agenții de turism
Sesiune afis 2020

Sesiunea juniorilor „Vasile Pârvan”

Începând cu 28 septembrie 2020, Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad organizează cea de-a treia ediție a concursului de creație literară „Sesiunea juniorilor”, dedicat în semn omagial, marelui arheolog Vasile Pârvan. Concursul are ca scop susţinerea şi dezvoltarea pasiunii pentru literatură prin creație și se adresează tuturor elevilor din județul Vaslui, care au preocupări și aptitudini literare ce merită fructificate. Anul acesta, concursul se va desfășura doar în format online, expunerea publică a lucrărilor fiind eliminată din criteriile de evaluare/departajare, ca măsură de prevenire și protecție împotriva virusului Covid-19.

„Florile pictate în culori pastelate răspândeau arome care de care mai plăcute, ademenenindu-mă să le inspir neîncetat parfumul, păsările ciripeau gureșe, zburând de pe o crenguță pe alta ca niște acrobate măiastre, firele moi ale ierbii mă invitau să poposesc ore în șir pe covorul lor minunat. Cu fața în sus, priveam fascinată cerul, când, deodată, observ că norii misterioși îmi fac un semn insistent să ascult o poveste nespusă până atunci…” „Povestea norilor”, Daria-Maria Jora, Şcoala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu”, Bârlad –  premiul I, secțiunea de proză, ediția a II-a, 2019.

Ca și în edițiile precedente, concursul cuprinde două secțiuni: PROZĂ ȘI POEZIE. Pentru secțiunea de proză provocăm elevii să scrie „O poveste cu final neașteptat”, care să reflecte realitatea sau imaginarul, iar pentru secțiunea de poezie, aceștia au libertatea de a se inspira din viața de familie, din societate, școală sau natură, cu precizarea că toți participanții trebuie să abordeze în conținutul lucrărilor una sau mai multe virtuți și valori morale cum ar fi: înțelepciunea, prudența, cumpătarea, prietenia, atașamentul, recunoștința, toleranța, responsabilitatea, blândețea, buna-credință, generozitatea, compasiunea, mizericordia, curajul și spiritul de dreptate.

Competiția se va desfășura pe două categorii de vârstă: elevi de gimnaziu (10-14 ani/clasele V-VIII) și elevi de liceu (15-18 ani/clasele IX-XII). Premiile și diplomele vor fi acordate în funcție de categoria de vârstă a participanților și secțiunea lucrării. Acestea vor fi oferite câștigătorilor în preajma sărbătorilor de iarnă.

 Sesiune afis 2020

(trafic pe pagină)

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro