Istoric Personalități Muzee Case memoriale Statui și busturi Biserici și mănăstiri
Hoteluri Hosteluri Pensiuni Campinguri Altele
Restaurante şi Cafenele
Grădina zoologică Teatru Cinematograf Centru Spa Parcuri Cluburi Cazinouri
Căi de acces: Rutiere Feroviare

Bârlad: Gări Autogări Taxi Închirieri auto

Județ: Gări Autogări Taxi Închirieri auto
Prefectură Consiliul Județean Primării Servicii deconcentrate
Spitale Cabinete individuale Farmacii Saloane de înfrumusețare
Creșe Grădinițe Grădinițe private Școli Licee Învățământ superior
Centre de informare turistică Agenții de turism

Grădina Zoologică Bârlad

Situată pe Bulevardul Republicii nr. 287 (în interiorul Grădinii Publice), tel. +40235412952

Grădina Zoologică din Bârlad (înființată în anul 1960) este una dintre puținele din țară rămase.


Prețul biletelor este de 4 lei pentru adulți, respectiv 2 lei pentru copiii de peste 3 ani și grupurile organizate.
Copiii sub 3 ani, persoanele cu dezabilități și însoțitorii acestora sunt scutiți de taxă.
❗️Până la noi reglementari, publicul vizitator va avea acces, deocamdată, doar la spațiile deschise (pe alei), acvariul și locul de joacă fiind în continuare închise.
❗️⚠️REGULI IMPORTANTE⚠️❗️
👉La intrarea în unitate (zona caserie), vizitatorii sunt rugați să respecte întocmai măsurile de distanțare fizică (minimum 2 metri față de ceilalți vizitatori).
👉În incintă, pe întreg parcursul vizitei, rugăm publicul să păstreze aceeași distanță față de celelalte persoane și față de personalul Grădinii zoologice, precum și de volierele cu animalele avute în colecție.
👉Se interzice intrarea pentru vizitare în grupuri mai mari de trei persoane (excepție fac familiile cu mai mulți copii).
👉Intrarea și ieșirea din incinta unității se va face pe traseele marcate cu săgeți, cu rugămintea să se respecte aceste marcaje, precum și celelalte indicații și sugestii ale persoanlului Poliției Locale Bârlad, care va asigura (sâmbetele și duminicile) măsurile de ordine și siguranță publică.
👉În situația în care se va ajunge la restricționarea numărului de vizitatori admiși în incintă, cei aflați la intrare vor fi anunțați că s-a atins numărul maxim permis, urmând să aștepte eliberarea spațiului pentru vizitare.
Programul și condițiile de vizitare pot suferi modificari, în funcție de evoluția evenimentelor.
Modificările survenite vor fi aduse la cunoștința vizitatorilor în cel mai scurt timp!

🦁🐯🐻Vă mulțumim și vă așteptăm la Grădina zoo Bârlad!

https://www.youtube.com/watch?v=eT9cgZLoYPk&t=470s

https://www.youtube.com/watch?v=Ucrrh5wm4To&t=52s

 

Oraşul, deţine cea mai mare Grădină Zoologică din Moldova, având o suprafață totală de 56043 mp, din care 32043 mp spațiu expozițional şi dispune de o varietate de păsări, peşti, lei, tigri, urși jaguar, maimuțe, bivoli, cerbi, zimbri, broaște țestoase, fazani, specii de șerpi constrictor, aligator de Missisipi, iguana verde, 150 de specii de peruși  şi mamifere exotice şi autohtone. Atracţiile parcului sunt numeroase, dar cu siguranţă cei care îi trec pragul vor fi impresionaţi de feline şi amuzaţi de maimuţele jucăuşe.

Grădina Zoologică din Bârlad a fost înfiinţată în 1959, iar la început a fost doar un adăpost pentru un urs închis într-o cuşcă. Astăzi Grădina Zoologică din Bârlad deține 542 de exemplare din 65 de specii.

Sala Acvariilor  a fost redeschisă. Aceasta dispune de opt bazine cu un total de 6.000 litri, care gazduiesc 18 specii de pești și care reproduc în detaliu biotopul amazonian. Fiecare dintre bazine este un habitat în sine, pornind de la substrat, plante și roci, până la melci și creveți care trăiesc în același mediu cu peștii exotici.

Program de vară
1 aprilie – 30 septembrie,
marți – duminică, orele 10:00-19:00
Ultimul bilet se eliberează la ora 18:00.

Program de iarnă
octombrie – 31 martie
marți – duminică, orele 10:00-17:00.

Ultimul bilet se eliberează la ora 16:00.

 

(trafic pe pagină)

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro